2019. április 24., szerda

Az ördög parfümje - Viviane Villamont - Jelenlegi ára: 2 900 Ft

Az ördög parfümje - Viviane Villamont
Viviane Villamont-t nem kell bemutatni a magyar olvasóközönségnek, hiszen Kisdarázs című, több kiadást is megért regénye megjelenése óta nálunk is egyike a legnépszerűbb kortárs francia íróknak. Akik olvasták a művet, bizonyára ma is emlékeznek Claude-ra, a kovácsra, Viviane-Kisdarázs apjára, feleségére, a festészetet a családnál többre tartó, férjét s lányát elhagyó, majd mindkettejüket tönkretenni igyekvő Madelaine-re, az árvaházbeli Léonie nővérre vagy a "gyöngyvirágszálnak" is becézett kislány Mirci macskájára.
Az ördög parfümje nemcsak számos rokon vonást mutat az említett regénnyel, de részben annak ikerdarabja és folytatása is, hiszen főhőse, Muguet (a név jelentése: gyöngyvirág) nyilvánvalóan a szerencsétlen sorsú Kisdarázs alteregója, mint ahogy Richard-ban, Clotilde-ban, Francine nővérben és Cilikében sem nehéz felismerni Claude, Madelaine, Léonie nővér és Mirci cica pandanjait. A történet ez alkalommal is az 1940-es években kezdődik, a kislány most is megjárja az árvaház poklát, a szülők ugyanúgy tépik egymást ? ám az ismerősnek ható szereplők és jelenetek ellenére sem beszélhetünk önismétlésről. A téma ugyanaz, de új, áthangszerelt és gyorsabb ritmusú variációban szólal meg, mivel mindez csak rövid bevezetés a regényhez, olyasmi, mint a filmsorozatok új epizódjai előtt vetített felvezető (? az előző rész tartalmából? ), ugyanis Muguet igazi története ott (az árvaházból való szabadulással) kezdődik, ahol Kisdarázsé véget ér. Lesz még ugyan egy újabb, érdekes visszacsatolás, amikor Muguet ? apja halála után ? nekilát, hogy megírja gyermekkora történetét (vagyis a Kisdarázst), de a történetnek ez csak egy mellékszála. A nagy kérdés az, hogyan állja meg a helyét felnőttként és anyaként egy olyan nő, aki a Kisdarázs-féle gyermekkor terhét cipeli magával. Hogyan szabadulhat az "ördög" markából az, akinek természetes állapota a megalázottság, a szeretetlenség és a kiszolgáltatottság? Viviane Villamont ez alkalommal is remekül vegyíti a távolságtartó, tárgyilagos stílust a finom humorral, s az anyai szeretet mindent legyőző erejét példázó regénye méltó párja első, világsikert aratott művének.
Kiadó: Cartaphilus Könyvkiadó
Kiadás éve: 2009
ISBN: 9789632660417
Terjedelem: 242 oldal
Állapot: Jó
Megjegyzés: Kiadói borítója enyhén kopott, foltos.
Internetes könyváruházon keresztül fogjuk a kosárba rakott tételével kiszolgálni. Mivel a Vatera felületén csak szállítási módot tud kiválasztani, de konkrét helyszínt nem tud megjelölni, ezért szükséges, hogy pontosítsuk ezt.  Ezért körülbelül 20 perccel a rendelés leadását követően kapni fog egy e-mait tőlünk, amely tartalmaz egy linket.  Ha erre a linkre kattint, beállíthatja a szállítás pontos módját, helyszínét, illetve a fizetési módot. Ha nem találja a levelet, kérjük, nézze meg a SPAM mappájában is.  Ha sehol nem találja, kérjük lépjen kapcsolatba az eladóval! Vásárlás után kérjük, hogy bármilyen probléma esetén az e-mailben küldött címen vagy telefonon lépjen velünk kapcsolatba! Átvételi módok: Ingyenes, személyes átvételi lehetőség: Budapest V. kerületHázhozszállítás GLS futárszolgálattal:  Feladandó könyvek értéke - Szállítási díj0-3. 990 Ft - 890 Ft4. 000-7. 999 Ft - 690 Ft8. 000 Ft felett - ingyenesÁtvétel PickPackPont-ban: Feladandó könyvek értéke - Szállítási díj0-3. 990 Ft - 690 Ft4. 000-7. 999 Ft - 550 Ft8. 000 Ft felett - ingyenesFizetés: - Készpénzben átvételkor- PayPal rendelés véglegesítéskor- OTP online fizetés rendelés véglegesítéskor
[(**35801293**)]

Jelenlegi ára: 2 900 Ft
Az aukció vége: 2019-05-15 17:46 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése