2020. augusztus 31., hétfő

Lugasfolyondár - Pandorea jasminoides - Gazdagon virágzó kúszócserje Ausztráliából. 5 db mag! - Jelenlegi ára: 300 Ft

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat.
Pandorea jasminoides - lugasfolyondár
5 db mag!
Kelet-Ausztráliában őshonos, erőteljesen növekvő, fás szárú kúszónövény. Az enyhébb éghajlatú országokban széles körben ültetik, mint gazdagon virágzó, akár 10-15 métert is befutni képes, hálás dísznövényt. Fényes zöld levelei virágok nélkül is mutatósak, azonban virágzásakor rendkívül látványossá válik. Virágai 5 centiméter nagyságúak, illatosak, fehérek, sötétrózsaszín torokkal.
Kedveli a tápanyagban gazdag, humuszos talajokat, és a napfényes fekvést. A közepesnél kissé magasabb a vízigénye, de a pangó vizet nem tűri. Magyarországon nem télálló, azonban a szakirodalom szerint mínusz 6 fokig fagytűrő. Így télikertben kiültetve, vagy edényes növényként – nyáron a szabadban, télen hűvös, világos helyen teleltetve – könnyen termeszthető és virágoztatható. Jól tűri a visszametszést.
Magvai könnyen csíráznak, 22-25 fokon 2-3 hét alatt, hűvösebb hőmérsékleten 3-6 hét alatt kelnek ki. Jó vízáteresztő talajba vessük, és éppen csak leheletvékonyan takarjuk földdel a magokat. Ahhoz, hogy a csírázáshoz megfelelő páratartalmat biztosítsunk, a vetőedényt egy üveglappal fedjük le. Ne álljon alatta a víz, a földjét hagyjuk néha megszikkadni, de ne száradjon ki teljesen.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 300 Ft
Az aukció vége: 2020-08-31 16:26 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése